η φωτογραφία της εβδομάδας

η φωτογραφία της εβδομάδας
η φωτογραφία της εβδομάδας

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανακαίνιση της βουλής.

Το κτίριο της Βουλής στεγάζει τους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού. Τουλάχιστον αυτό έκανε μέχρι πρότινος. Μετά από τα ποσοστά αποχής στις τελευταίες εκλογές όμως και τις τρεις τελευταίες κυβερνήσεις χρειάζονται κάποιες αλλαγές πιστεύω, τις οποίες και θέτω παρακάτω για να πείτε την γνώμη σας γι' αυτές.

Εγκάρσια τομή της μακέτας του νέου κτιρίου. Φαίνονται όλα τα απαραίτητα και λειτουργικά μέρη. Το νέο κτίριο είναι σχεδιασμένο ώστε να χειρίζεται αυτομάτως τα αποτελέσματα μιας τυπικής συνεδρίας της βουλής.
Αυτός ο πίνακας θα στολίσει την είσοδο της βουλής. Ο νεοέλληνας πρέπει να γίνει όσο πιο δυτικός γίνεται, κάτι που συμβολίζεται στην παντελώς μη-χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση. Το μόνο που μαρτυράει το ότι είναι νεοέλληνας, είναι η προθυμία του να ρουφήξει τις δηλώσεις της ηγεσίας.
Τα νέα έδρανα της βουλής, συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα του κτιρίου. Αυτό είναι το μοντέλο που αντιστοιχεί στη μέση ηλικία των πολιτικών μας, που είναι τα εννιάμερα και είναι γνωστό ως "ο γέρος πάει και από πέσιμο".
Η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας που αποφασίζει τον σχεδιασμό των καθισμάτων. Το μοντέλο "μαζί τα φάγαμε, εμείς το ψαχνό, εσείς τα κόκκαλα" είναι για όσα μέλη της βουλής δεν χωράνε σε κάθισμα τύπου "ο γέρος πάει και από πέσιμο."
Η έδρα του πρωθυπουργού, συμβατή με το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τα προβλήματα της Ελλάδας.
Η έδρα του υπουργού οικονομίας, όποτε επισκέπτεται την βουλή, επίσης συμβολική για το έργο και την δράση του υπουργείου του. Παρόμοιες καρέκλες θα χρησιμοποιεί όποια επιτροπή συνεδριάσει για επενδύσεις του κράτους.
Η νέα βουλή θα είναι προσβάσιμη και στον μέσο Έλληνα να παρακολουθήσει τις συνεδρίες της. Το χαριτωμένο αυτό κάθισμα θα σημαδεύει την θέση κάθε Έλληνα πολίτη και θα του θυμίζει τον ρόλο του ιδίου για το βουλευτικό σώμα, και τον σκοπό του βουλευτικού σώματος για τον ίδιο.
Οι δημοσιογράφοι, των μεγάλων καναλιών εννοείται, οι άλλοι είναι συκοφάντες, φυσικά και θα έχουν επίσης πρόσβαση στη νέα, πιο ανοιχτή βουλή. Εδώ φωτογραφίζεται εκπρόσωπος της τέταρτης εξουσίας, των μεγάλων καναλιών τονίζουμε και πάλι, οι υπόλοιποι είναι πλέμπα, τέλος, ενώ κάνει ρεπορτάζ για τη συνεδρία της βουλής.
Τέλος, το επίσημο όχημα που θα μεταφέρει τα μέλη του βουλευτικού σώματος, για να υπενθυμίζει στους Έλληνες την προσφορά και το έργο που κάνουν για την χώρα. Βγαίνει και σε καφετί για τα μέλη που έχουν υπηρετήσει άνω τις μίας θητείας.


από Constantine Dinos Sol την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 στις 3:52 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου